Hablar español

skole

Nå er min første dag på spanskkurs over. På testen jeg måtte ta før det startet, greide jeg å svare på det første av i alt seks ark. Ikke akkurat så mye å skryte av, men jeg slapp å begynne helt fra starten av, og er en del av gruppa på nivå 2.
I min gruppe er det ei svensk jente, ei fra USA og ei fra Tyskland og meg, Ingrid. Her er nemlig navnet mitt så vanskelig å uttale, at jeg lar utlendingene slippe unna med den mer internasjonale varianten.

For tida er jeg Jørgens tause kone. Jeg forstår noe spansk, men det er ikke så mye jeg klarer å si. I det jeg endelig har stablet på plass en setning i hodet, snakker folk rundt bordet om noe helt annet. Nå håper jeg at spanskkurset kan ta meg litt videre fra «una cerveza, por favor» og «soy periodista de Noruega». Jeg er jo heldig som er forelska i lærer´n, selv om det hender at et lærer-elev-forhold ikke alltid fungerer bra i det daglige. Heldigvis er Jørgen en veldig tålmodig spansklærer, og så er det bra jeg har andre lærere på kurset.

Nå er jeg veldig langt unna å kunne intervjue noen på spansk, men kanskje om noen uker eller måneder kan jeg klare å stille noen spørsmål og ikke minst forstå svarene.

Reklamer

4 responses to “Hablar español

  1. Flott, stå på! Tenk på at jeg var over 50 år da jeg begynte med italiensk
    Randi

  2. Lykke til med spansken! Etter min erfaring har du en av de beste norsktalende spansklærerne som er å oppdrive! 🙂 ! En stor fordel å oppholde seg i et spansktalende miljø også, så detta kommer til å gå strålende. Snart løsner det , og husk det er IKKE farlig å bruke verbene med feil bøyning 😉 De forstår hva du mener, og det viktigste er bare å kaste seg ut i det! (Kan jeg si som ikka akkurat var så modig på det… 😉 )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s