Triatlon på karibisk vis

Oppoverbakkene er seige - også i Den dominikanske republikk.

Oppoverbakkene er seige – også i Den dominikanske republikk.

Sykling er definitivt ikke en folkesport i Den dominikanske republikk. De fleste som sykler er gutter som ikke er gamle nok til å ha sin egen moped, eller noen få spesielt interesserte treningsglade menn.

Vi valgte uansett å leie sykler. Målet vårt var Salto Limon, et fossefall i fjellet med forfriskende ferskvann å bade i.

Veien gikk langs hvite strender og gjennom små landsbyer. «Agua! Agua!», ropte en mann fra veikanten i håp om at vi skulle stoppe å kjøpe vann. I det vi kjørte opp de lange, seige bakkene angret jeg på at vi ikke hadde slått til på tilbudet. Forbi kjørte mopeder som forsurte lufta og sola stekte på ryggen. Etter en omkring 15 kilometer lang sykkeltur var første etappe unnagjort.

I landsbyen der oppoverbakken til fossefallet Salto Limon starter, fikk vi tilbud om hest og guide. Vi takket ja til guiden, og ble samtidig bløffet for 500 pesos, cirka 70 kroner, av en av landsbyens luringer.
Vår langt mer ærlige guide ble kalt Padre, som betyr far og prest. Vi spurte om han hadde fått kallenavnet fordi han hadde mange barn. – Neida, jeg har bare fem, svarte han da. Kallenavnet hadde han fått fordi han var like skallet som presten da han ble døpt.

Forbi oss kom mange ridende på hester på vei opp den bratte steinlagte stien. – Har dere mistet hestene? Var det en som lurte.
Det hadde vi selvfølgelig ikke. Nordmenn skal gå, må vite! Jeg fikk riktignok en liten tur på hesteryggen over tre bekker. Det er jo viktig å holde skoene tørre…
Andre etappe varte i 45 minutter, vi gikk gjennom daler med vakre sommerfugler, kakaoplanter og ananas, deretter opp på en høyde med utsikt over havet.

En ananasplante sto fristende langs veien.

En ananasplante sto fristende langs veien.

Så nådde vi endelig målet. Et 57 meter høyt fossefall, og svømmedelen av vårt karibiske triatlon sto for tur. Det ferske, forfriskende fjellvannet var litt av en treningsutfordring…

Og så bar det nedover. Det gikk langt lettere, og i enden ventet syklene våre på den siste biten tilbake til startstedet Las Terrenas. Og så – utstrekking på stranda.

Ute av dalen og på toppen av fjellet.

Ute av dalen og på toppen av fjellet.

Salto Limon. Et forfriskende mål for turen.

Salto Limon. Et forfriskende mål for turen.

4 responses to “Triatlon på karibisk vis

  1. Så fantastisk; får lyst til å dre tilbake!
    Randi
    Så fantastisk; får lyst til å dra tilbake!
    P.S. Pass på at Jørgen strekker ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s