Haiti – også et paradis

haitiøy2

Haiti er et av verdens fattigste land. Ifølge en rapport nylig utarbeidet av FNs utviklingsprogram (UNDP) ligger Haiti som nummer 161 av 186 på listen over fattige og rike land. Det betyr at i Haiti har folk lite skolegang, lav forventet levealder og svært lav inntekt.
Bilder av landet i norske medier viser også som oftest kun folk i fattigdom, og mange forbinder Haiti først og fremst med den store jordskjelvkatastrofen i 2010 da omkring 230.000 mennesker mistet livet.

Men Haiti ligger i Karibia, og til tross for at det er et svært fattig land, er det også et naturlig paradis. Store cruiseskip stopper ved strender på nordkysten, men vi fikk kjøre med en langt mindre båt ut til en denne øde øya.
Den heter Venninneøya. Ifølge historien skal Columbus ha tatt med seg en lokal «venninne» hit. Høres jo romantisk ut i utgangspunktet, men…

Det tok ikke mer enn et kvarter å gå rundt øya, så den helt store oppdagelsesferden ble det jo ikke. Til gjengjeld snorkla vi ved stranda, og det å finne konkylier på strandbunden med lyd av havet, var jo ganske eksotisk. Og paradisisk.

haitiøy3

One response to “Haiti – også et paradis

  1. Så morsomt dette var. Bra å få fram positivte om dette landet.
    Alle jeg møter i Norge, sier huff når jeg forteller jeg har vært i Haiti.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s